De Vendee

De Vendee: prachtige stranden en natuur

De Vendee ligt aan het einde van de Pays de la Loire, net onder Bretagne. Deze kuststreek met de familiebadplaats Les Sables d’Olonne wordt ook wel ‘La Côte de La Lumière’ genoemd door het prachtige en vele zonlicht en de adembenemende zonsondergang. Er heerst een subtropisch klimaat met net zoveel zonuren als in Zuid-Frankrijk! Met meer dan 150 km strand, dat prachtig wordt afgewisseld door ruige rotskust en prachtige bossen, is het er heerlijk om te fietsen, te wandelen of te golfen.

In de omgeving van Les Sables d’Olonne kunt u prachtig fietsen tussen de moerassen, de bossen, de duinen. Hieronder vindt u enkele golfbanen die op rijdafstand van het vakantiepark liggen. De Vendee heeft meer dan 1100 km beschermde fietspaden.

Meer informatie over de Vendee vindt u op de website vendee-toerisme.nl.

Les Sables D’Olonne

Met zijn uitgestrekte, brede strand van circa 2 km en prachtig gerenoveerde boulevard is Les Sables D’Olonne de water-hoofdstad van de Vendée. Niet voor niets dat de Vendée Globe, het grootste zeilevent ter wereld, daar start en finisht!

Het heeft mooie musea, een leuk stadscentrum met leuke straatjes om in te verdwalen en je treft er natuurlijk vele heerlijke restaurants. Met name de straat aan de haven is vol van de goede restaurants, waar je betaalbaar geniet van de Franse cuisine.
In het zuiden bevindt zich een kleine, maar o zo mooi gelegen, dierenpark.

Les Sables in de Vendee

Steden in de omgeving

La Roche sur Yon is de stad van Napoleon en ligt ongeveer 45 km rijden van het park.

De bekende kustplaats La Rochelle ligt op ongeveer 90 km rijden. Het aquarium daar is fantastisch en mede daarom is La Rochelle zeker de moeite waard te bezoeken! Ook hier een historische binnenstad met gezellige restaurants die ‘fruits des mers’ serveren. Zelf hebben we er ook heerlijk verse sushi gegeten!

Nantes is zo’n 100 km rijden en is afwisselende stad waar je prima kunt shoppen. Het heeft het tal van musea en een mooi oud centrum. Jules Verne heeft kortstondig in Nantes gewoond. Daarom is er een museum aan hem opgedragen. En wat je er zeker moet bezoeken is het op zijn ontwerpen geïnspireerde Les Machines de l’Ile. Leuk voor jong en oud. Een ritje in de beroemde olifant, dwars door Nantes heen zal een van de hoogtepunten van je vakantie zijn.

Enkele interessante links:

la-roche-sur-yon in de Vendee

Eilanden

Ten zuiden, net achter La Rochelle ligt het eiland Île de Ré. Dit eiland kun je meteen even mee pikken wanneer je La Rochelle en haar beroemde aquarium bezoekt.

85 km naar het noorden ligt het eiland Noirmoutier. Dit eiland is te bereiken via een brug. En als het eb is kun je ook de alternatieve route via de weg over de zeebodem nemen. Heel bijzonder!

Of ontdek de charme van de als natuurgebied geklasseerde wilde kust van Ile de Yeu, met de steile rotsen waarboven het vervaarlijk uitziende oude kasteel van het eiland Ile d’Yeu uittorent. Er zijn verschillende veerdiensten die je kunt boeken om er te komen. En als je helemaal een te gek avontuur wil meemaken, boek een helikoptervlucht.

Noirmoutier in De Vendee

Actief bezig zijn

Fietsen

De Vendée heeft meer dan 1100 km aangelegde en beschermde fietspaden. Langs de kust, rondom Les Sables, zijn prachtige fietspaden aangelegd. Daar fiets je heerlijk door de duinen, bossen en moerassen. Ook als je het iets heuvelachtige binnenland per fiets wil verkennen, zijn er tal van mogelijkheden.

Wandelen

Wat voor fietsen geldt, geldt zeker ook voor wandelen.

Watersporten

De golven van deze kuststreek staan bekend om de goede surfmogelijkheden. Op 2 km afstand, tegenover het strand van Le Chateau d’Olonne, bevindt zich het Institut Sports d’Ocean. Daar kun je zeil- en (body)surflessen nemen en ook kun je er watersportmateriaal huren. Aan de boulevard zijn nog meer bodysurfscholen en ook die bieden surfmaterialen te huur aan. Jetski’s zijn te huur in Port Ollona (Les Sables d’Olonne).

Golfen

Golfers kunnen genieten op een van de volgende banen in de buurt:

Nesmy
Op 40 km ligt de 18 holes golfbaan Golf de la Domangère. De baan is 6015m, par 72 met 9 short holes. Het is een moeilijke baan met veel water, waar onder andere de French Open is gespeeld.

Olonne Sur Mer
Golf des Olonnes ligt op 5 km: een 18 holes golfbaan van 6127m, par 72. Het is een mooie, over glooiend achterland aangelegde baan. De baan heeft een personele bezetting door leden en is daarom echt gezellige vrienden club.

Talmont st. Hilaire, port bourgenay
Op 8 km ligt Golf de port Bourgenay, dit is een schitterende en recentelijk (2003) vernieuwde golfbaan aan de oceaan. De golfbaan heeft 18 holes van 5920m, par 72.

Aguillon sur Vie
De 18 holes golfbaan Golf de Fontenelles ligt op 30 km. Een golfbaan van 6205m en par 72, met grote ‘greens’ en vele bunkers.

Saint Jean de Monts:
Op 45 km ligt Golf Saint Jean de Monts, een 18 holes golfbaan van 5937m, par 72. Deze golfbaan ligt tussen bos en strand en heeft daardoor een schitterende ligging.

golf in de Vendee

fietsen