De residence & omgeving

Les Jardins in Les Sables d’Olonne ligt op 800 m van de Atlantische oceaan, en op 6 km van de bekende badplaats Les Sables d’Olonne in de Vendee. Een prachtige kust, met mooie vergezichten. Als je een zonsondergang hebt meegemaakt, begrijp je meteen waarom men dit men deze kust ‘La Côte de Lumière’ noemt.

Les Jardins in Les Sables d’Olonne is niet zomaar een vakantiepark, het is een residence van tweede huizen. Het is heel ruim opgezet en ademt rust. Er is echter wel groot verschil in kwaliteit tussen de diverse huizen op het park. VillaVendee22 behoort tot de absolute top van het park. Je weet zeker dat je een van de mooiste huizen van het park huurt.

Uit eten gaan…

Op de residence

Aan Les Jardins in Les Sables d’Olonne ligt het toprestaurant Restaurant La Ferme de Villeneuve. Dit restaurant wordt door de inwoners van Les Sables d’Olonne en omgeving én door Michelin zeer gewaardeerd. Zo kun je zonder weg te hoeven van Les Jardins in Les Sables d’Olonne, optimaal genieten van de Franse haute cuisine. Kijk wat Michelin over het restaurant te zeggen heeft.

Buiten Les Jardins in Les Sables d’Olonne

De keuze is enorm, en voor elke portemonnee zijn er tal van mogelijkheden. Nog een paar tips:

  • Heerlijke culinaire pizza’s en andere hoogstaande Italiaanse gerechten eten met een prachtig uitzicht op zee? Dan bevelen we je Les Chardons aan. Je kunt er naar toe lopen, het ligt bij de ‘puits d’enfer aan zee. Wel van te voren reserveren! +33 2 51 21 52 77.
  • Lekker lunchen (doorlopende service) in een rustige omgeving met uitzicht weer op de oceaan? Langs de kustweg richting Les Sables ligt het restaurant Anguilla Beach, met een prachtig terras en ook loungezitjes.
  • Eten in de haven van Les Sables? Langs de kade zijn enorm veel restaurants. Onze favorieten zijn: Le Poison Rouge, Quai 22, en Cesar et Rosalie (7 quai Emmanuel Garnier, 85100 Les Sables-d’Olonne), maar er zijn er nog veel meer! Laat je gewoon lekker verrassen.
  • Eten met op het strand met je voeten in het zand? Een lekker ‘surfsfeertje’ vind je op het strand van le Tanchet bij La Cabane d’Arthur. Heerlijke gerechten, die verder gaan dan een broodje hamburger en frites (wat daar overigens ook heerlijk smaakt). Wel vooraf even reserveren want het is klein en zeer in trek bij de locals en het surferspubliek!

Nog meer inspiratie vind je hier.

Zelf koken…

In de directe omgeving, op ca. 1,5 km afstand, zijn diverse grote supermarkten te vinden, waaronder Super-U, Lidl en de Intermarché. Vlakbij Super_U. Iets verder weg tref je een hypermarche van E. Leclerc aan.

Maar als je meer houd van authentiek en héél vers: er zijn ook diverse versmarkten met groente & fruit, vis, vlees in de directe omgeving. l’Heure du marché is de dichts bij zijnde.

Houd je van oesters en andere schaaldieren? Dan raden we je aan om naar La Guittière te rijden, een klein plaatsje met allemaal oesterkwekerijen. Je kunt ze daar ook terplekke proeven, gewoon aan een picknicktafel, maar verser dan vers. Het gebied rondom La Guittiere is ook prachtig om te fietsen en te wandelen.

restaurant op het vakantiepark

Speeltuin en voetbal-basketbalcourt

De residence heeft een leuke speeltuin voor de kleintjes en een voetbal- en basketbalcourt voor de wat grotere kinderen.

Tennisbaan

Bij de receptie kunt u speeltijden reserveren, neem wel uw eigen tennismateriaal mee!

Tafeltennistafel en voetbalspel

Er staat permanent een stenen tafeltennistafel en voetbalspel bij de receptie. Ook hier geldt: neem uw eigen materiaal mee

Minigolf

Naast de tennisbaan vindt u ook een minigolfbaan van 18 holes, daarvoor kunt u materiaal huren bij de receptie.

Fietsverhuur

De Vendée heeft mooie speciaal aangelegde fietspaden door het prachtige landschap en is daardoor ideaal om per fiets te verkennen. U kunt op tal van plaatsen in Les Sables d’Olonne fietsen huren.

speeltuin op het vakantiepark

tennisbaan

Duurzaamheid

VillaVendee22 probeert haar steentje bij te dragen als het gaat om belasting van de leefomgeving. En wij zijn van mening dat je dat niet alleen moet zeggen maar dat je dat vooral gewoon moet doen!

Zo onderhouden wij onze tuin zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Oké, dan staat er misschien wel eens een extra onkruidje hier en daar, maar die halen we dan wel weg. Ook gebruiken wij geen chemische chloor meer in ons zwembad, maar zwem je lekker in zoutwater. Net zo hygiënisch, maar veel comfortabeler voor huid en ogen. Om minder energie te gebruiken raden we je aan om ook het zwembad ’s nachts af te dekken. Dat heeft het bijkomende voordeel dat het zwembad bovendien ook nog eens schoner blijft.

Afval scheiden

Bij de ingang staan afvalcontainers waar je al jouw afval prima kwijt kunt. In Frankrijk scheiden we, net als in Nederland het afval. Er staan hier dus speciale containers voor glas, papier en restafval.

 

Nog een speeltuinfoto op het vakantiepark

Algemene informatie

Afstand: ca. 950 km vanaf Utrecht
Afstand tot zee: ca. 800 m
Afstand strand Chateau D’Olonne: ca. 2,5 km
Afstand tot boulevard/centrum Les Sables D’Olonne: ca. 6 km
Afstand supermarkt(en): ca. 1,5 km

Bereikbaarheid

Met de auto

De kortste route is via Parijs. Afhankelijk van de periode en tijdstip kan het in Parijs erg druk zijn. Een goed alternatief is om vóór Parijs de A28 richting Amiens te nemen. Daarna Rouen, Les Mans, Angers & La Roche sur Yon. Deze route is weliswaar ca. 40 km langer, maar in tijd vaak korter.
Houd in beide gevallen wel rekening met tol.

Met de trein

De trein is een zeer goed alternatief. De Thalys rijdt vanaf Amsterdam/Rotterdam of Roosendaal via Brussel naar Parijs, Gare du Nord. Daar stapt u in metrolijn 4 richting station Montparnasse. De TGV vertrekt daarvandaan richting station Les Sables D’Olonne. Van het station naar het park is ca. 10 km.
De gehele reis duurt ca. 8 uur!

Met het vliegtuig

Er zijn 2 luchthavens binnen 100 km: Nantes-Atlantique en La Rochelle. KLM en Air France vliegen vanaf Schiphol rechtstreeks naar Nantes. Ryan Air vliegt vanuit Charleroi naar La Rochelle. Auto huren en 1,5 uur later ben je op het park.